O nama

Maslinik je vlasništvo društva Terra Istriana Umag d.o.o. sa ukupno zasađenih 5070 stabala maslina u periodu od 2003. do 2008. godine planskom sadnjom kvalitetnih sorti leccino i pendolino, na lokaciji budućeg turističkog kompleksa Terra Istriana uz umjetno jezero Fiandara. Jezero je nastalo osmišljenom sanacijom kamenoloma Tvornice cementa Umag na Kravljem rtu točnije uz južni dio priobalja grada Umaga.

Maslinik će sa jezerom činiti kvalitetan brend u novoj turističkoj ponudi u gradu Umagu, a maslinovo ulje već je prepoznatljivo pod nazivom Terra Istriana što će biti i službeni naziv novog turističkog kompleksa koji nastaje nakon starog završetka restrukturiranja Tvornice cementa Umag u turizam visoke kategorije.

Maslinovo ulje Terra Istriana

Maslinovo ulje Terra Istriana spada u višu kategoriju ekstra djevičanskih maslinovih ulja. Zeleno je žute boje, intenzivnog mirisa po plodu masline, svježe pokošene trave i jabuke. Intenzivno je pikantno, gorkastog ukusa, blago aromatično. Ove karakteristike ulja dobivene su brižljivom kombinacijom mješavine dviju sorti maslina, preradom i čuvanjem u adekvatnim kontroliranim podrumskim uvjetima. Ovako njegovano ulje zadržava svoj izbalansiran aromatičan i specifičan okus i miris te je njegova uporabna vrijednost u gastronomiji neograničena. Maslinovo ulje Terra Istriana odličan je prilog svom kuhanom povrću, mesu, ribi, pečenom mesu i ribi na žaru, sirevima i salatama. Odličan je dodatak za pripremu svih vrsta kolača, gljiva i školjaka.