Bakalar u umaku

Bez obzira kako ga spremili jasno je kako će bakalar uvijek biti posebnog okusa. Jeste probali bakalar u umaku?

Bakalar u umaku

Bakalar u umaku je jelo koje će se mnogima svidjeti, a posebno što se radi o ukusnoj kombinaciji začina.

Sastojci:

  • 800 g bakalara
  • 300 g brašna
  • 1 luk
  • ½ limuna
  • 3 režnja češnjaka
  • sol
  • maslinovo ulje Terra Istriana

Bakalar je prvo potrebno namočiti, zatim oprati i skuhati u slanoj vodi. Nakon toga treba ukloniti kosti kao i kožu.

Bakalar je potrebno kuhati kratko vrijeme te ostaviti sa strane dok ga ne dodate ostalim namirnicama.

Zatim usitnite luk i pustite da se dinsta sve dok ne omekša. Kad je luk spreman dodajte i ostale namirnice.

Na luk dodajte usitnjeni češnjak, ribu, posolite i prelijte ribljom juhom te ostavite da se lagano kuha. Kada je gotovo dodajte i par kapi soka od limuna. Dobar tek!


Foto: Ana del Castillo/Shutterstock

 

Saznajte više...

Maslinovo ulje - 250 ml

39.00 kn

Maslinovo ulje - 500 ml

60.00 kn

Maslinovo ulje - 750 ml

85.00 kn