Brodet od škarpine

Brodet ili brudet je ukusno i poznato jelo od morske ribe, a najboljim se smatra brudet od miješane ribe.

Brodet od škarpine

 Ako se ne možete odlučiti između ribe za najbolji brodet, najbolje je odabrati ribu koju često volite jesti.

Sastojci:

  • 1 kg škarpine
  • 150 g svježe rajčice
  • 2 luka
  • peršin
  • sol
  • papar
  • list lovora
  • 4 režnja češnjaka
  • ½ limuna
  • 1 dl vina
  • 1 dl maslinovog ulja Terra Istriana

Prvo je potrebno očistiti ribu i narezati na manje komade, dodati limuna, soli i papra te ostaviti nekoliko minuta.

U međuvremenu na vruće maslinovo ulje stavi se usitnjeni luk i prži kratko vrijeme dok ne omekša, a nakon toga se doda usitnjena rajčica, lovor i peršin.

Na kraju dodajte mariniranu ribu i nastavite pržiti uz dolijevanje vina. Važno je da tekućine bude dovoljno da riba ne izgori, ali opet ne previše.

Potrebno je promiješati svako malo i kada je jelo gotovo poslužiti uz omiljeno vino. Dobar tek!

Foto: Martin Turzak/Shutterstock

 

Saznajte više...

Maslinovo ulje - 250 ml

39.00 kn

Maslinovo ulje - 500 ml

60.00 kn

Maslinovo ulje - 750 ml

85.00 kn