Crni rižoto od sipe

Saznajte kako uz male tajne pripremiti odličan morski specijalitet - crni rižoto od sipe!

Crni rižoto od sipe

Kako biste pripremili ovaj ukusni crni rižoto od sipe nije vam potrebno posebno kulinarsko umijeće. Tehnika pripreme je jednostavna i laka. No, tajna najboljeg rižota je u pravilnom dodavanju namirnica...

Sastojci:

  • 1 kilogram sipe
  • maslinovo ulje Terra Istriana
  • 1 veliki crveni luk
  • 2 režnja češnjaka
  • malo peršina
  • sol i papar
  • 3 decilitra ribljeg temeljca
  • 500 grama riže
  • 2,5 decilitra vina

Za početak vrlo je važno sipu dobro oprati pod mlazom vode. Odstranite joj kost i dobro ogulite kožu te pripazite na crnilo. Ocijedite je i nakon toga sipa je spremna za upotrebu.

Prodinstajte na maslinovom ulju sitno nasjeckani crveni luk, češnjak i peršin. Kada luk dobije zlatnu boju, dodajte mu riblji temeljac i začinite po želji sa soli i paprom. Kuhajte sve zajedno dok luk ne omekša.

Sipu narežite na sitne komade i dodajte je temeljcu. Kuhajte sipu 15 minuta ili dok niste primijetili da je omekšala pa joj dodajte njezino crnilo, riži vino. Kuhajte tako sve zajedno dok riža nije kuhana al dente.

Servirajte jelo u tanjure, a od dekoracija vam ne treba vam ništa posebno jer crni rižoto od sipe je sam po sebi efektan. Po želji na vrh rižota dodajte listić salate ili matovilca.

Foto: koi88/Shutterstock
 

Saznajte više...

Maslinovo ulje - 250 ml

39.00 kn

Maslinovo ulje - 500 ml

60.00 kn

Maslinovo ulje - 750 ml

85.00 kn