Dagnje u umaku od rajčice

Dagnje u umaku od rajčice znače vrhunsko morsko jelo koje ćete uvijek htjeti spremati.

Dagnje u umaku od rajčice

Dagnje u crvenom umaku predstavljaju jelo koje će mnoge podsjetiti na buzaru. Iako se radi o sličnim specijalitetima, u pitanju je drugačiji okus.

Sastojci:

  • 1 kg dagnji
  • 250 g pelati rajčice
  • sol
  • 2 režnja češnjaka
  • maslinovo ulje Terra Istriana

Da bi dobili ukusno jelo dagnje je potrebno prvo očistiti i oprati u vodi. Nakon toga se usitni češnjak i pripremi za kuhanje.

Na tavu se doda maslinovo ulje, a nakon što se dovoljno zagrije dodajte prethodno usitnjene rajčice, češnjak i malo soli.

Sve sastojke je potrebno dobro promiješati. Nakon nekoliko minuta kuhanja na slabijoj vatri, dodaju se dagnje.

Kada ste dodali dagnje, potrebno je još jednom promiješati, a zatim ih ostavite da se kuhaju još nekoliko minuta. Jelo kada je gotovo možete poslužiti.


Foto: Vladimir Melnik/Shutterstock

 

Saznajte više...

Maslinovo ulje - 250 ml

39.00 kn

Maslinovo ulje - 500 ml

60.00 kn

Maslinovo ulje - 750 ml

85.00 kn