Hladna tjestenina s tunom

Tjestenina i tuna idealna su kombinacija za brz i ukusan obrok!

Hladna tjestenina s tunom

Kada dođete umorni s posla i sjetite se da morate još i kuhati, zapamtite da postoje jela koja mogu biti u tren gotova, a uz to su i ukusna. Jedno od tih jela je i hladna tjestenina s tunom.

Sastojci:

  • 1 konzerva tune (veći komadi)
  • 400 grama tjestenine
  • maslinovo ulje Terra Istriana
  • aceto balsamico
  • crne i zelene masline
  • crvena paprika
  • list salate
  • sol i papar
  • origano

Skuhajte tjesteninu po uputi na vrećici, procijedite je i ohladite. Nakon što se ohladila na sobnoj temperaturi, stavite je kratko i u hladnjak

Izvadite tunu iz konzerve, ocijedite ulje i dodajte svježe maslinovo ulje Terra Istriana. Papriku izrežite na kockice, a masline na sitne komadiće.

Tuni dodajte sve preostale sastojke koje ste pripremili - masline i papriku. Na kraju dodajte soli i papra i sve pomiješajte s tijestom te dodajte aceto balsamico po želji. Ukrasite origanom ili drugim začinom po ukusu.

Prije serviranja položite list zelene salate u tanjur i na to stavite tjesteninu. Ovo jelo idealno je za vruće ljetne dane, iako zbog svoje jednostavne pripreme, popularno je i u zimskim mjesecima.

Foto: Igor Dutina/Shutterstock

Saznajte više...

Maslinovo ulje - 250 ml

39.00 kn

Maslinovo ulje - 500 ml

60.00 kn

Maslinovo ulje - 750 ml

85.00 kn