Juha od kestena

Kesten je popularna namirnica koja se može jesti na razne načine. Dok će se neki odlučiti za kolač, drugi će skuhati juhu od kestena.

Juha od kestena

Krem juha od kestena je neodoljivog i posebnog okusa u kojem će uživati svi ljubitelji krem juha, a posebno oni koji vole kesten.

Sastojci:

  • 200 g kesten pirea
  • 100 g krumpira
  • 50 g mrkve
  • 1 kocka za temeljac
  • 30 g vrhnja za kuhanje
  • 1 luk
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje Terra Istriana

Usitnite luk i mrkvu te krumpir narežete na kockice. Nakon toga zagrijete 1 l vode i dodate kocku za temeljac.

Potom u drugoj posudi zagrijete ulje i stavite dinstati luk sve dok ne omekša te dodajete krumpir i mrkvu, promiješate i zalijete s malo temeljca.

Povrće nastavite kuhati na laganoj vatri sve dok ne omekša, a potom stavite kesten pire. Kuhajte još nekoliko minuta te stavite ostatak temeljca.

Nakon što je povrće kuhano, uzmite štapni mikser i usitnite sve sastojke. Kada je juha prokuhala, smanjite vatru i kuhajte 3 do 5 minuta te dodajte vrhnje za kuhanje, sol i papar. Jelo poslužite dok je toplo.

Foto: Karl Allgaeuer/Shutterstock

 

Saznajte više...

Maslinovo ulje - 250 ml

39.00 kn

Maslinovo ulje - 500 ml

60.00 kn

Maslinovo ulje - 750 ml

85.00 kn