Kozice na buzaru

Volite li jesti kozice? Radi se o zdravoj namirnici koja je bogata omega 3 masnim kiselinama i koja se može pripremiti na razne načine.

Kozice na buzaru

Kozice na buzaru su slasno jelo uz koje će mnogo uživati. Po cijeni su dostupnije od drugih morskih plodova, ali ništa manje ukusne.

Za kozice na buzaru treba vam:

  • 400 g kozica
  • 200 g pasirane rajčice
  • maslinovo ulje Terra Istriana
  • 1 luk
  • 50 ml bijelog vina
  • malo ružmarina

Kozice je potrebno prvo očistiti i pripremiti za kasnije. Ostavite ih sa strane i usitnite luk.

Na vrućem maslinovom ulju treba popržiti luk. Kada je luk poprimio žutu boju, dodajete ružmarin, pasiranu rajčicu i bijelo vino. Ostavite da se kuha kratko vrijeme.

Nakon što se smjesa povezala vrijeme je da dodate kozice i kuhate na smanjenoj vatri oko 15 minuta.

Gotove kozice možete poslužiti uz prilog po želji. Tjestenina ili palenta, na vama je da odaberete.

Foto: OLEKSANDR SHEVCHENK/Shutterstock

Saznajte više...

Maslinovo ulje - 250 ml

39.00 kn

Maslinovo ulje - 500 ml

60.00 kn

Maslinovo ulje - 750 ml

85.00 kn