Lignje punjene tunom

Već su vam dosadile uobičajene kulinarske kombinacije i htjeli bi nešto novo? Lignje punjene tunom bi mogle biti pravo rješenje.

Lignje punjene tunom

Za sve ljubitelje morskih plodova dobro je što postoji bezbroj varijacija s kojima se možete poigrati, a među kulinarska čuda ulaze i lignje.

Sastojci za lignje punjene tunom su:

  • 6 lignji
  • maslinovo ulje Terra Istriana
  • 1 velika konzerva tune ili 2 manje konzerve
  • malo soli
  • malo papra
  • 250 g krušnih mrvica
  • 1 limun
  • 1/2 češnja češnjaka

Lignje su odlična namirnica jer se mogu spremiti na razne načine, a što je jedan od razloga zašto ih vole ne samo stariji nego i oni mlađi.

Potrebno je prvo iscijediti ulje iz konzerve, usitniti tunu i pomiješati s malo soli, papra, krušnim mrvicama te usitnjenim češnjakom. U smjesu treba dodati malo ulja kako bi dobila potrebnu gustoću.

Vrijeme je da se posvetite lignjama. Očistite ih tako da ih možete napuniti, uklonite glavu i prionite na posao.

Kada ste svaku lignju napunili spomenutom smjesom, uzmite čačkalice i pobrinite se da sadržaj ne izlazi van. Pospite malo limunovog soka i stavite ih na vruće ulje.

Lignje se trebaju peći između 15 i 20 minuta. Kako vam ne bi izgorile okrećite ih svako malo i nakon toga poslužite.

Foto: Fotografiche/Shutterstock

Saznajte više...

Maslinovo ulje - 250 ml

39.00 kn

Maslinovo ulje - 500 ml

60.00 kn

Maslinovo ulje - 750 ml

85.00 kn