Orada u vinu

Već svi znaju kako je riba zdrava i da bi ju trebalo jesti barem dva puta tjedno. Postoji velik broj recepata uz koje možete spremiti ribu po izboru.

Orada u vinu

Orada je vrhunska riba i nećete pogriješiti odlučite li se za nju. Jedan od popularnih načina pripreme je kombinacija s vinom.

Za oradu u vinu pripremite:

  • 1 oradu od kg
  • maslinovo ulje Terra Istriana
  • 1 dcl bijelog vina
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • malo soli
  • malo peršina

Oradu je potrebno prvo pripremiti, očistiti i ukloniti ljuske. Nakon što ste ju očistili potrebnu ju je osušiti.

Pronađite posudu u kojoj ćete kuhati i prije nego stavite ribu, dolijte vino i malo vode. Stavite ribu i dodajte češnjak koji ste prethnodno usitnili te luk koji ste podijelili na dva dijela.

Prije kuhanja pospite malo peršina i ostavite još sa strane kako bi mogli posipati tijekom kuhanja.

Dodajte maslinovo ulje, poklopite i ostavite na jakoj vatri. Kada proključa, promiješajte i smanjite na srednju vatru te pustite da se kuha oko pola sata.

Foto: Sabino Parente/Shutterstock

Saznajte više...

Maslinovo ulje - 250 ml

39.00 kn

Maslinovo ulje - 500 ml

60.00 kn

Maslinovo ulje - 750 ml

85.00 kn