Pečeni oslić s krumpirima

Poželjeli ste se ribe i htjeli bi pojesti ukusno jelo koje nije teško napraviti? Pokušajte s oslićem i krumpirima.

Pečeni oslić s krumpirima

Pečeni oslić s krumpirima nije teško napraviti, ne treba puno vremena, a u njemu će podjednako uživati djeca i odrasli. Želite li jelo koje ne treba dugo spremati odlučite se za filete oslića.

Sastojci:

  • 500 g fileta oslića
  • 2 velika krumpira
  • sol
  • papar
  • ružmarin
  • maslinovo ulje Terra Istriana

Krenite s pripremom krumpira. Potrebno ga je oguliti i potom narezati na tanje komadiće ili kolute. Kada ste ih narezali krumpire treba začiniti.

Uzmite malo soli, papra i ružmarina te pospite po krumpirima, dodajte i par kapi maslinovog ulja te sve dobro promiješajte.

Pripremite posudu za pečenje u koju ćete prvo staviti krumpire i nakon toga filete oslića. Dodat ćete malo soli i papra te maslinovog ulja.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite između 30 i 40 minuta. Kada je gotovo poslužite jelo uz omiljenu salatu. Dobar tek!

Foto: HLPhoto/Shutterstock

 

Saznajte više...

Maslinovo ulje - 250 ml

39.00 kn

Maslinovo ulje - 500 ml

60.00 kn

Maslinovo ulje - 750 ml

85.00 kn