Pirjane gljive

Volite jesti gljive? Onda su pirjane gljive kao stvorene za vas, a koje će poslužiti kao savršeni prilog.

Pirjane gljive

Pirjane gljive su ukusno i zasitno jelo koje možete poslužiti s tjesteninom ili rižom.

Sastojci:

  • 450 g šampinjona
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 luk
  • maslac
  • sol
  • peršin
  • papar
  • ½ dl bijelog vina
  • gustin
  • maslinovo ulje Terra Istriana

Prvo očistite gljive i narežite ih na željenu debljinu. Zatim zagrijte ulje na tavi i dodajte gljive. Započnite s pirjanjem, a kada malo omekšaju dolijte bijelo vino i malo gustina.

Promiješajte smjesu i dolijte malo vode te dodajte soli, papra i češnjaka. Nastavite kuhati na laganoj vatri dok sastojci ne budu spremni za posluživanje.

Odlučite li servirati gljive s tjesteninom prije nego umak bude gotov, uzmite tijesto koje ste prije toga skuhali i pomiješajte sa svim sastojcima u tavi. Isto možete učiniti i s rižom.

Pirjane gljive poslužite uz omiljeno vino i uživajte u dobrom društvu. Dobar tek!

Foto: Joe Gough/Shutterstock

 

Saznajte više...

Maslinovo ulje - 250 ml

39.00 kn

Maslinovo ulje - 500 ml

60.00 kn

Maslinovo ulje - 750 ml

85.00 kn