Pohani file oslića

Pohani file oslića idealan je za brzu pripremu tijekom ljetnih mjeseci.

Pohani file oslića

Jede li vam se riba, a želite s druge strane brzu pripremu koja ne zahtijeva puno vremena, pohani oslić je odličan izbor. Uz to, svi ga vole, pa i oni najmlađi. Pripremite ga po ovom receptu i oduševite se.

Sastojci

  • 400 grama filea oslića
  • maslinovo ulje Terra Istriana
  • sol i papar
  • brašno
  • mrvice
  • 2 jaja

Pripremite file oslića tako da ga odledite ako ćete koristiti onaj zaleđeni, dobro ga ocijedite i osušite. Utrljajte svaki file s malo soli i papra pa pripremite smjesu za pohanje.

U pojedinačne tanjure dodajte brašno, jaja koja je potrebno razmutiti i mrvice za pohanje. Pripremite filete tako da ih uvaljate u brašno, jaja i na kraju u mrvice. Dobro je da kratko odstoje prije pohanja.

Zagrijte maslinovo ulje i stavljajte filete oslića peći. Ulje mora biti dobro zagrijano kako riba ne bi upila puno masnoće. Pohajte filete na srednje jakoj vatri oko 10 minuta te ih redovito okrećite.

Kada su pohani fileti oslića dobili lijepu zlatnu boju, spremni su za jelo. Izvadite ih i stavite na papirnate ručnike kako bi upili višak masnoće. Poslužite sa salatom po želji.

Foto: margouillat photo/Shutterstock

Saznajte više...

Maslinovo ulje - 250 ml

39.00 kn

Maslinovo ulje - 500 ml

60.00 kn

Maslinovo ulje - 750 ml

85.00 kn