Rižoto s dagnjama

Raspoloženi ste za morske plodove i htjeli bi probati vrhunsko jelo sa školjkama? Vrijeme je za rižoto s dagnjama.

Rižoto s dagnjama

Rižoto s dagnjama je ukusno jelo za čiju pripremu ne treba puno vremena. Važno je pripaziti da su dagnje dovoljno svježe.

Sastojci:

  • 800 g dagnji
  • 150 g riže
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • peršin
  • 1 dl bijelog vina
  • 10 g maslaca
  • maslinovo ulje Terra Istriana

Dagnje je potrebno prvo oprati u hladnoj vodi i ukloniti prljavštinu koja je mogla ostati na njihovoj ljušturi.

U lonac potom ulijte vodu i pustite da prokuha. Potom ubacite dagnje i ostavite da se kuhaju na laganoj vatri sve dok se ne otvore.

U slučaju da se neke od njih nisu otvorile, najbolje ih je baciti jer su u pitanju vjerojatno pokvarene školjke.

U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje i dinstajte prethodno usitnjeni luk. Kada je luk dovoljno omekšao, dodajte vino, potom češnjak i rižu.

Nakon što je riža upila dovoljno tekućine, stavite dagnje. Maknite smjesu s vatre, dodajte malo maslaca, promiješajte i odmah poslužite. Dobar tek!

Foto: Giuseppe Parisi/Shutterstock

 

Saznajte više...

Maslinovo ulje - 250 ml

39.00 kn

Maslinovo ulje - 500 ml

60.00 kn

Maslinovo ulje - 750 ml

85.00 kn