Umak od češnjaka

Umak od češnjaka sastavni je dio mnogih jela, a najviše se poslužuje uz meso kao što je steak.

Umak od češnjaka

Umak od češnjaka predstavlja ukusnu kombinaciju raznih začina, zahvaljujući kojima ovaj preljev ima jedinstveni okus.

Sastojci:

  • 2 ljute papričice
  • sol
  • 5 režnja češnjaka
  • peršin
  • 3 žlice bijelog octa
  • ½ žlice slatke paprike u prahu
  • maslinovo ulje Terra Istriana

U tavi je potrebno zagrijati ulje i ispeći čili papričice ravnomjerno sa svih strana. Kada su gotove uklonite ih s vatre i pustite da se ohlade.

Nakon toga uklonite sjemenke, peteljku i narežete pola paprike te ostavite u posebnoj posudi. Važno je da papriku narežete na manje komadiće.

Smjesi potom treba dodati usitnjeni češnjak, papriku u prahu, sol, maslinovo ulje i peršin.

Sve sastojke dobro promiješajte i na kraju dodajte malo papra, octa i soli. Servirajte umak uz omiljeno jelo. Dobar tek!


Foto: Patty Orly/Shutterstock

 

Saznajte više...

Maslinovo ulje - 250 ml

39.00 kn

Maslinovo ulje - 500 ml

60.00 kn

Maslinovo ulje - 750 ml

85.00 kn