Umak od kelja

Možete imati zdrav i ujedno ukusan obrok odlučite li pripremiti umak od kelja uz koji ćete poslužiti odgovarajući prilog.

Umak od kelja

Odlučite li napraviti umak važno je odabrati prilog koji će se savršeno stopiti s jelom.

Sastojci

  • 200 g kelja
  • 500 g tjestenine
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • 100 g svježeg sira
  • povrće po izboru
  • maslinovo ulje Terra Istriana

Prvo operite kelj, narežite češnjak i pripremite sir. Potom sve sastojke stavite u blender kako bi ih mogli usiniti. Na kraju dodajte i malo soli.

Uzmite povrće po želji i stavite ga da se skuha. Nakon što ste pripremili sastojke za umak, zakuhajte vodu za tijesto i stavite da se kuha dok ne bude dovoljno mekano. Tjesteninu potom procijedite i ostavite sa strane.

Na tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte usitnjene sastojke, povrće koje ste skuhali te tjesteninu. Potrebno je dodati i malo vode te sve dobro promiješati.

Jelo potom servirajte dok je još toplo, a ako želite možete staviti i malo parmezana. Dobar tek!

Foto: zmkstudio/Shutterstock

 

Saznajte više...

Maslinovo ulje - 250 ml

39.00 kn

Maslinovo ulje - 500 ml

60.00 kn

Maslinovo ulje - 750 ml

85.00 kn