Umak od tune

Umak od tune odličan je dodatak bilo kojem jelu, brzo gotov i privlačnog okusa.

Umak od tune

Želite li napraviti umak od tune bit će vam potrebno nekoliko sastojaka, a osim tune koja je nezaobilazna, ne smije se zaboraviti maslinovo ulje.

Sastojci:

  • 300 g tjestenine
  • sol
  • papar
  • vrhnje za kuhanje
  • 1 konzerva tune
  • 1 mala žlica majoneze
  • 1 mala žlica senfa
  • ružmarin
  • 1,5 dcl bijelog vina
  • maslinovo ulje Terra Istriana

Umak od tune može se kombinirati uz brojne priloge bilo da se radi o nezaobilaznim špagetima, njokima ili drugom obliku tjestenine. Sve ovisi o tome što više volite jesti.

U tavu treba staviti vrhnje za kuhanje, dodati na sitno narezanu tunu, pustiti da zakuha, doliti malo bijelog vina, a zatim sol, papar, ružmarin, majonezu i sol.

Smjesu treba pustiti da ključa kratko vrijeme i potom ugasiti. U međuvremenu u drugoj posudi treba ugrijati vodu i dodati nekoliko kapi maslinovog ulja.

Nakon što voda prokuha stavlja se tijesto po želji i kada je skuhano prelije se umakom. Dobar tek!

Foto: Aaron Amat/Shutterstock

 

Saznajte više...

Maslinovo ulje - 250 ml

39.00 kn

Maslinovo ulje - 500 ml

60.00 kn

Maslinovo ulje - 750 ml

85.00 kn